Nemzetközi világnapok 2013. 

Március 6. Energiatakarékossági Világnap:

A március 6-án, az Energiatakarékossági Világnap programja nemcsak arra hívja fel figyelmünket, hogy törődjünk önmagunkkal, hanem a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra is. Egyre fontosabb témává válik az energiatakarékosság, és a megújuló energiaforrások, de hogyan lehetne rávenni az embereket, hogy valóban odafigyeljenek a környezettudatos életmódra? Március folyamán világszerte rengeteg energiatakarékosságra bíztató programot szerveznek, a gyermek rajzversenyektől kezdve a Föld elsötétítéséig. Ezeken a programokon többen vesznek részt, mint gondolnánk, de még mindig nem elegen. Ahhoz, hogy valóban hasznosítani tudjuk a megújuló energiaforrásokat, és környezettudatosan éljük mindennapjainkat, meg kell ismernünk az előttünk tornyosuló lehetőségeket, melyekkel nem csak a Föld, de mi is jól járunk. A hét folyamán több, az Energiatakarékossági Világnap alkalmából szervezett programmal is találkozhat az, aki nyitott szemmel jár. Ne feledjük, a világnap jó alkalom lehet a tavaszi megújulásra, és a szemléletváltásra, érdemes egy-két előadáson és programon részt venni.


Március 8. Nemzetközi Nőnap


Március 14. Gátellenes világnap


Március 21. Dawn-kór világnapja


Március 22. A víz világnapja:

1992-ben az ENSZ 47. közgyűlésén március 22-ét a Víz Világnapjának nyilvánították és 1994. óta világszerte próbálják felhívni a figyelmet vízkészletünk fontosságára. A megemlékezéshez minden évben más jelmondat tartozik, ami 2010-ben "Tiszta vizet az egészséges világért". Bár a Föld felszínének mintegy 70 százalékát víz borítja, tengerek és óceánok formájában, az összes vízkészletből csupán 2 százalékot tesznek ki az édesvizek. Ennek legnagyobb része (az összes édesvízkészlet 77 százaléka) a sarki jégtakarók és gleccserek jegébe fagyva, illetve felszín alatti rétegvíz és mélységi víz (az összes édesvízkészlet 21 százaléka) formájában van jelen. A folyóvizek, az édesvízi tavak, a talajvíz, illetve a légkörben található vízpára alkotja a fennmaradó részt.

A vízhiányos országok lakossága – tanulmányok szerint – 2025-re az ezredfordulós közel fél milliárdról 3 milliárdra nőhet. (Afrikát és Dél-Ázsiát érinti a probléma mindenekelőtt). A sótalanítás lehet az ivóvíz előállítás egyik módja, a WWF azonban figyelmeztet az üzemekkel kapcsolatban fellépő problémákra.
Számtalan országban okoz égető problémát a tiszta víz hiánya, a szárazság által sújtott területek nagysága egyre nő.
A Víz Világnapja magyar oldalán olvasható: A vízhiány az emberi biztonság három alaptényezőjét fenyegeti: az élelmiszer-termelést, a környezet egészségét, valamint a társadalmi és politikai stabilitást. A világ legkülönbözőbb részeiből származó bizonyítékok arra utalnak, hogy ezek a veszélyek reálisak. Szerencsére a vízháztartás fenntartható kezelése óriási lehetőségeket nyújt az élet minőségének javítása és a társadalom biztonsága szempontjából.

Ahhoz, hogy a jövőben is mindenkinek jusson tiszta ivóvíz, hogy megmaradhassanak a folyók és tavak, erőfeszítéseket kell tennünk vizeink megóvásáért, állapotuk javításáért. Ezt célozza meg az Európai Unió Víz Keretirányelve, amely kimondja, hogy a tagállamokban 2015-ig jó állapotba kell hozni a felszíni és felszín alatti vizeket, és fenntarthatóvá kell tenni ezt a jó állapotot.

A hazai vizek állapota nem rossz, de nem is elég jó. Jelenleg soha nem látott mértékű, sokmilliárdos vízminőség-javítási, csatornázási, szennyvízkezelési programok zajlanak szerte Magyarországon. Ezek révén az állam igyekszik mindent megtenni, amire ereje, képessége van – azonban felszíni vizeink tisztábbá tételéért, a felszín alattiak minőségének megőrzése érdekében mindannyian tehetünk valamit. Nemcsak a Víz Világnapján, hanem mindig, amikor megnyitjuk a csapot, és mikor kihúzzuk a lefolyó dugóját.


Március 25. A magzatgyermek napja:

Mi európaiak az emberi életet a születés pillanatától számoljuk. Az anyaméhben fejlődő magzat felfogásunk szerint még nem gyermek. Ismerjük-e eléggé a méhen belüli élet nagyon is fontos fejlődési folyamatát? Március 25-én, a magzatgyermek napján idézzük fel e kilenc hónap fő jellemzőit.
A magzatgyermek fejlődése főképpen a kezdeti szakaszban különösen meghatározó, még akkor is, ha várandós kismama és környezete, az édesapa, nem látja, nem érzi, hogy történt valami. Általában egy hónap elteltével ad jelzést magáról az anyaméhben rohamosan fejlődő új élet. A kínaiak már az ókor óta tudják, hogy az emberi élet a fogantatás pillanatában kezdődik. Abban a pillanatban, mikor a női petesejtet megtermékenyíti a hím ivarsejt. Az élő természet eme jellegzetes tulajdonsága az emlősökre, főként az emberre jellemző.

Foglalkozni kell vele!

A hetedik hónap elején a kisbaba már mind a négy érzékszervét használja. Kinyitja, becsukja és forgatja is a szemét. Ízlel, érint, ásít, köhög, sőt csuklik. Már felismeri édesanyja hangját. Szereti, ha énekelnek vagy mesélnek neki. Kis öklének szorítása most még erősebb, mint születése után. Mintegy felkészülésképpen a mindennapi életre kevéske ellenanyagot kap édesanyjától. Ezek az ellenanyagok sok betegségtől védik majd meg. Hát nem csodálatos a természet eme gondoskodása? Az utolsó két hónapban tovább gyarapszik. Bőre alatt kialakul az a zsírréteg, amely a születés után biztosítja teste állandó hőmérsékletét. A 9. hónapban fejjel lefelé fordul. Készül elhagyni az anyaméhet. Tüdeje már teljesen kifejlett, és alkalmas arra, hogy lélegezzen. Születése után ő is látható része lesz annak az értékes láncolatnak, amely az emberiség múltjából a jövő felé tart.

Március 30. A föld órája (20.30-21.30):

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

 

Április 2. Autizmus világnapja


22. A Föld napja


24. A kísérleti állatok világnapja


30. A méhek napja


Június 1. A torta világnapja

Június 4. Az erőszak gyermekáldozatainak világnapja

Június 5. Környezetvédelmi világnap

Június 8. Az óceánok világnapja

Június 12. Gyermekmunka elleni világnap

Június 14. Véradók világnapja

Június 16. Az afrikai gyermekek világnapja

Június 17. A sivatagosodás és az aszály elleni küzdelem világnapja

Június 20. A menekültek világnapja

Június 21.

- A zene világnapja
- Menj gördeszkázni nap (Go Skateboarding Day)

Június 23.
- Olimpiai világnap
- Spamellenes világnap

Június 26.
- Kábítószer ellenes világnap
- A kínzás áldozatai támogatásának világnapja

Június 27. Cukorbetegek világnapja

Június 29. Nemzetközi Duna-nap


 

Július 2. A sportújságírók napja

Július 11. Népesedési világnap

Július 20. A Hold napja

Július 28. A hepatitisz világnapja


 

Augusztus 1. Az anyatejes táplálás világnapja

Augusztus 6. A nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapja

Augusztus 9. A világ őslakosainak nemzetközi napja

Augusztus 10. A biodízel nemzetközi napja

Augusztus 12. A fiatalok világnapja

Augusztus 13. Balkezesek világnapja

Augusztus 15. Repülők napja

Augusztus 16. A hontalan állatok világnapja

Augusztus 30. Az eltűntek világnapja

Szeptember 8.:  A Büntetés-Végrehajtás Napja Magyarországon
Magyarországon 1996 óta Szent Adorján napján ünneplik a Büntetés-Végrehajtás Napját. Az afrikai születésű, Nikodémiában élt katonatiszt keresztény hite miatt szenvedett vértanúságot.

Szeptember második szombatja: Elsősegélynyújtás Világnapja
A Nemzetközi Vöröskereszt határozata alapján minden évben szeptember második szombatján ünnepeljük az Elsősegélynyújtás Világnapját. Ekkor azokról emlékezünk meg, akik mások életének megmentéséért dolgoznak.

Szeptember 8.:  A Fizioterápia Világnapja
A gyógytornászok világszervezete 1995-ben hirdette meg, annak emlékére, hogy 1951. szeptember 8-án alakult meg a Gyógytornászok Világszövetsége. Magyarországon 1998-ban tartották meg először.

Szeptember 8.: Az Írástudatlanság elleni Küzdelem Nemzetközi Napja

Szeptember 8.: Limfóma Világnap
Ezen a napon számos országban igyekeznek felhívni a figyelmet erre a betegségre. A kezdeményezés az Amerikai Egyesült Államokból ered. 2004-ben a színész, Rob Lowe hívta életre azzal a céllal, hogy orvosok, nővérek, betegszervezetek, betegek és családtagjaik összefogásával szervezzenek közös tájékoztató kampányt a limfómáról, tüneteiről, élettani hatásairól. 2006-ban már 20 ország csatlakozott a nemzetközi eseményhez. Magyarországon a Magyar Rákellenes Liga karolta fel a kezdeményezést és az orvos szakma kiemelkedő szakértőit felkérve szervez immár második éve betegtájékoztató programot.

Szeptember 14.: Keresztény Egység Napja

Szeptember 16.: Az Ózon Világnapja
1987. szeptember 16-án írta alá 46 ország a sztratoszférikus ózonréteg védelmét szolgáló montreali jegyzőkönyvet, amelyhez ma már több mint 160 ország csatlakozott. Az egyezmény értelmében a csatlakozó országok megszüntették vagy megszüntetik a magas légköri ózont lebontó klórozott vegyületek gyártását, kereskedelmét, használatát.

Szeptember 18.: Rokkantak Napja

Szeptember 20.: Biztosítási Világnap

Szeptember: Európai Örökség Napok- Nyitott Kapuk
Az Európai Tanács kezdeményezésére a tagországok részvételével 1991 óta minden év szeptemberében megrendezésre kerül az "Európai Örökség Napok- Nyitott Kapuk" című program, de Európa többi országa számára is nyitott ez a lehetőség. Ma már Európa szinte minden országa kitárja öröksége kapuit a nagyközönség számára. Ennek az akciónak a lényege az integrálódó Európa népei identitástudatának őrzése és a helybeli tevékenység serkentése, a kulturális örökség megismertetése. Általánosan: múzeumok, emlékhelyek és műemlékek megnyitása: ingyenes látogatás lehetővé tétele a cél, főként olyanoké, amelyekbe más alkalommal nemigen lehet bejutni. Magyarország 1992-ben csatlakozott e rendezvénysorozathoz.

Szeptember 20.: Gyermekek Világnapja
1954 óta az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-án tartjuk a Gyermekek Világnapját, elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására. E napon felhívást intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.

Szeptember 20.: Takarítási Világnap
1992-ben az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) szeptember 20-ra meghirdette a Takarítási Világnapot, amelynek célja a világméretű takarítás. Jelszava: "Gondolkodj világméretekben és cselekedj otthon. " Az akció Ausztráliából indult el, ahol 1985-től szerveznek országos nagytakarítási napot.

Szeptember 21.: Alzheimer Világnap
Az Alzheimer kór a központi idegrendszer pusztulásos betegsége, melynek során az agysejtek sorvadásával először a személyiség, majd a test is elpusztul. Az Alzheimer Világnap évenkénti megrendezését 1994-ben kezdeményezte - az Egészségügyi Világszervezet támogatásával - a Nemzetközi Alzheimer Társaság, amihez már 57 ország csatlakozott. Magyarország első alkalommal 2001-ben csatlakozott a világnaphoz.

Szeptember 21.: Magyar Dráma Napja

Szeptember 21.: Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap

Szeptember 22.: Autómentes Világnap
Az Európai Unió szeptember 22-re Autómentes Világnapot hirdetett meg. A minden évben megrendezett esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a motorizáció és az elavult közlekedésszervezés által okozott súlyos környezeti és egészségügyi problémákra. A rendezvényre először 1997-ben került sor a franciaországi La Rochelle-ben. 2001 elején megszületett az autómentes napról szóló Európai Charta, melyet másodikként - az unión kívüli országok közül elsőként - Magyarország is aláírt.

Szeptember 24.: A Fehér Kendő Napja

Szeptember 24.: A Szív Világnapja
A Kardiológiai Világszövetség szeptember 24-ét nyilvánította a Szív Világnapjává, amelyet első alkalommal 200. szeptember 24-én ünnepeltek meg.

Szeptember 26.: Az Európai Nyelvek Napja

Szeptember 26.: A Fogamzásgátlás Világnapja

Szeptember 26.: A Tiszta Hegyek Napja

Szeptember 27.: Idegenforgalmi Világnap
1980 óta ünneplik az Idegenforgalmi Világszervezet (WTO) határozatára, annak emlékére, hogy 1970-ben szeptember 27-én fogadták el a szervezet alapítására vonatkozó okmányt.

Szeptember 27.: A Turizmus Világnapja

Szeptember utolsó vasárnapja: Hallássérültek Világnapja

Szeptember 30.: Helyi Önkormányzatok Napja
A helyi önkormányzati rendszer létrejötte Magyarországon. Az Országgyűlés 57/2000. (VI.16.) határozata a Helyi Önkormányzatok Napjává nyilvánította szeptember 30-át, annak emlékére, hogy 1990-ben ezen a napon tartották az első helyhatósági választásokat Magyarországon.

Szeptember 30.: A Népmese Világnapja
A Magyar Olvasótársaság kezdeményezésére 2005-től szeptember 30-át, Benedek Elek születésnapját a Népmese Napjaként tiszteljük. Ezen napon megkülönböztetett figyelem illeti meg a magyar és más népek meséit. Hallgassunk mesét, emlékezzünk meg mesegyűjtőinkről és mesemondóinkról.Október 1.: Fájdalomcsillapítás Világnapja

Október első hétfője: Habitat Világnap
A Habitat Világnapot 1986. október 6-án rendezték meg először világszerte, az ENSZ Emberi Települések Bizottságára, a Habitatra utalva. A Habitat 1976-ban alakult, fő célkitűzése a települések életkörülményeinek minőségi javítása. A Habitat Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet annak érdekében, hogy a világon minden ember számára biztosítani lehessen a legelemibb jogot, a kellemes otthont és lakáskörülményeket.

Október 1.: Idősek Világnapja

Október 1.: Zenei Világnap

Október 2.: Az Erőszakmentesség Világnapja
Az ENSZ Közgyűlése 2007. május végén Mahatma Gandhi születésnapját, október 2-t az Erőszakmentesség Világnapjává nyilvánította. A Humanista Mozgalom örömmel fogadta a nyilatkozatot, és szerte a világon, így Budapesten is szerveznek akciókat és ünnepségeket ez alkalomból.

Október 2.: Háztáji Állatok Világnapja
Ezen a napon számos külföldi állatvédő és vegetáriánus szervezetemlékezik meg a gazdasági állatokról. Ez a nap Mahatma Gandhi születésnapja. Ő mondta a következőket: "egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik".

Október 3.: A Német Egység Napja

Október 4.: Állatok Világnapja
Október 4-én, Assisi Szent Ferenc halálának napján ünnepeljük, de világszerte, így 1991 óta Magyarországon is minden év október első vasárnapján tartják. A világnapon a vadon élő állatok védelmére figyelmeztetnek, és pusztításuk ellen tiltakoznak.

Október 4-10.: Űrkutatási Világhét

Október 5.: A Pedagógus Jogok Világnapja

Október 6.: Aradi Vértanúk Napja- Nemzeti Gyásznap
Az 1848-49-es szabadságharc végét jelentő világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítélete alapján Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét, akik a bukást követően kerültek osztrák fogságba. Így a nemzet vértanúja lett : Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly. Pesten ezen a napon végezték ki Batthyány Lajos miniszterelnököt, akit csak 1870. június 9-én temethettek el nyilvános tiszteletadással, mauzóleumában. Kivégzésének helyén 1926-ban avatták fel az örökmécsest. A kormány 2001-ben 237/2001.(XII.10.) Korm. rendelete alapján ezt a napot nemzeti gyásznappá nyilvánította.

Október 6.: Építészek Világnapja

Október 6.: Hospice és Palliatív Ellátás Világnapja
A hospice ellátás évszázadok óta létezik. A World Hospice and Palliative Care Day azért jött létre, hogy az egész világon felhívja a figyelmet a hospice ellátás fontosságára, anyagi és szellemi támogatást szerezzen ennek az ellátási formának. Ezen a napon maratoni zenei koncerteket is tartanak világszerte. A befolyt adományokat a hospice ellátás fejlesztésére fordítják. A lovagkorban a katonák ellátását végezték ebben a formában. Korunkban inkább a végállapotú daganatos betegekre koncentrálnak.A modern hospice 1960-tól létezik. Miskolcon 1995-ben nyílt meg a Hospice Ház, ahol jelenleg 20 fekvőbeteget látnak el. Hazánkban Polcz Alaine vezetésével 1991-ben magalalkult a Magyar Hospice Alapítvány, amely elindított egy új szemléletű ellátást. A haldoklók gondozásában jelenleg Magyarországon 27 hospice szervezet vesz részt.

Október 9.: Postai Világnap

Október második péntekje: A Tojás Világnapja
A tojás koleszterinszint növelő hatása miatt csökkent a tojásfogyasztás. A koleszterinbombának titulált étek hamis mítoszának ellensúlyozása miatt nyilvánította a Nemzetközi Tojásszövetség október második péntekjét a Tojás Világnapjává.

Október 10.: Halálbüntetés elleni Harc Világnapja
Október 10-e a halálbüntetés elleni harc világnapja, amely arra emlékeztet, hogy a halálos ítélet a legalapvetőbb emberi jogot - az élethez való jogot sérti és alkalmazása helyrehozhatatlan hibával járhat, mert egyetlen büntetőjogi rendszer sem képes kizárni az a kockázatot, hogy ártatlanokat ítéljenek el. A világon először 1786. november 30-án, az itáliai Toscanai Köztársaságban törölték el a halálbüntetést. A világnap azért került október 10-ére, mert a szervezők azt akarták, hogy arányosan essen az emberi jogok napjai - június 26-a kínzások áldozatainak emléknapja és december 10-e, az emberi jogok napja - közé.

Október 10.: Lelki Egészség Világnapja

Október második csütörtökje: Látás Világnapja

A látás világnapját 2000 óta rendezik meg október második csütörtökjén. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a vakság 80%-a megelőzhető, illetve gyógyítható, és hogy a kormányokat és különböző szervezeteket bíztassák az egységes megelőzési beruházásokra. 2000-ben kezdeményezték a "Látás 2020” programot is, amelynek célja, hogy 2020-ra megszűnjék a megelőzhető vakság előfordulása.

Október második szerdája: A Természeti Katasztrófák Világnapja
Az ENSZ 1987. évi határozata alapján minden év október második szerdája a Természeti Katasztrófák Világnapja. A világszervezet dokumentuma azt ajánlja a világ kormányainak, hogy ösztönözzék az olyan intézkedéseket és szakmai segítségnyújtási programokat, amelyek a természeti katasztrófák becslésével, előrejelzésével, megakadályozásával és enyhítésével foglalkoznak.

Október 14.: Szabványosítási Világnap

Október 15.: A Fehér Bot Napja
Célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és gyengén-látók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit.

Október 15.: Nemzetközi Gyalogló Nap

Október 16.: Élelmezési Világnap

Október 16.: A Kenyér Világnapja

Október 17. :A Szegénység elleni Küzdelem Világnapja
1992-ben nyilvánította az ENSZ ezt a napot a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjává. A világnap gondolata Joseph Wresinszky atyától, a Segítség Mindenfajta Nyomorúság Elleni Negyedik Világmozgalom (ATD) alapítójától származik. Magyarországon 1996-tól emlékeznek meg a világnapról.

Október 18.: A Magyar Festészet Napja
A DunaArt Művészeti Társaság 2002-ben hirdette meg a Magyar Festészet Napját, amelyet október 18-án, Szent Lukács napján ünnepelnek, aki nem csak, mint evangélista vált híressé, hanem mint a festők védőszentje.

Október 20.: A Csontritkulás Világnapja

Október 21.: Földünkért Világnap
Földünkért világnap is nemzetközi esemény eredményeként született meg,annak emlékére, hogy 1991. október 21-én született meg a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN), az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) és a Természetvédelmi Világalap (WWF) közös összefogásával a Földünkért (Caring for the Earth) című új élővilág megőrzési stratégia. Magyarországon 1992 óta ünnepeljük.

Október harmadik vasárnapja: Misszionáriusok Világnapja

Október 22.: Dadogás Elfogadásának Nemzetközi Világnapja

Október negyedik hétfője: Az Iskolai Könyvtárak Világnapja
1999 óta minden október negyedik hétfője az iskolai könyvtárosok világnapja. Ezzel kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy az iskolai könyvtáraknak kulcsfontosságú szerepük van abban, hogy a tanulók leküzdhessék azokat az akadályokat, melyektől nem tudják kihasználni lehetőségeiket. Az iskolai könyvtárak fejlesztik az információs készségeket a könyvtárhasználati tudást és felkészítenek az egész életen át tartó tanulásra. Ezek közt az alapvető készségek közt szerepel az írás és olvasási készség és az információk megtalálásával és a velük való munkával kapcsolatos készségek.

Október 23.: A Magyar Köztársaság Nemzeti Ünnepe

Október 24.: ENSZ

Október 24.: Magyar Operett Napja

Október 24.: Origami Világnapja
Ezen a napon született Lillian Oppenheimer, az Angol Origami Szövetség (BOS) és az Amerikai Origami Szövetség (OrigamiUSA) alapítója, aki világszerte népszerűsítette az origamit. Az Origami világnapok honlapját az OrigamiUSA működteti. Itt gyűjtik az ünnephez kapcsolódó rendezvényeket, ötleteket, és kérik, hogy minél többen kapcsolódjanak be a megemlékezésbe akár egy ünnepi esemény szervezésével világszerte. Nem kell nagy dolog az ünnepléshez. Ha ezeken a napokon egy origami kitűzőt viselünk, vagy egy origamival készített ékszert, esetleg az asztalunkra helyezünk egy origami figurát, vagy ismerőseinknek készítünk néhány aprócska modellt, ezzel már nagyon sokat teszünk azért, hogy ezeket a napokat népszerűsítsük, vagy akár csak egyszerűen megünnepeljük. Ha pedig lehetőségünk van egy foglalkozás megtartására vagy kiállítás szervezésére ezzel kapcsolatban, akkor ne késlekedjünk, hanem próbáljuk meg átadni az origami szellemiségét embertársainknak.

Október 31.: A Reformáció Emléknapja

Október utolsó munkanapja: Takarékossági Világnap
A világ takarékpénztárai 1924-ben tartott kongresszusán hozott határozat alapján minden év utolsó munkanapján tartják októberben.
Nyelv
ADÓ 1 %
Kérjük Ön is segítse a
Green Hope – Zöld Remény Alapítvány
munkáját.

Adószámunk: 18280984-1-13
Bankszámlaszám: 10403136-50526581-87531013

"Segítsen, hogy segíthessünk"

Köszönjük segítségét:
Green Hope Alapítvány
KÖNYVELÉS!!!


GYŰJTÉS!!!
Gyűjtést szerveztünk egy család leégett házának újjáépítése érdekében! Ha lehetősége van, kérjük segítsen Ön is!

Facebook